Webbhotell för din egen domän

How to Check if a Website is Safe Hero 300x205 - Webbhotell för din egen domän

Många egenföretagare och frilansare har användning för en egen webbsida. Det är ett väldigt bra sätt att marknadsföra sig själv. Det går att publicera information om de egna tjänsterna, uppdatera med exempel på genomförda uppdrag och gärna också länka till samarbetspartners eller kunder.

Det är idag ganska enkelt att skapa en hemsida i de olika verktyg som finns, en del är nästan gratis. Det finns mallar av olika slag som hjälper dig att få ett ganska snyggt resultat även om du inte är proffs. En av de viktigaste sakerna för att din webbsida ska vara ett bra skyltfönster för det du erbjuder eller vill informera om är att den ”hostas” av ett riktigt bra webbhotell. Ett som är driftssäkert och där du vet att du snabbt kan få support om något problem skulle uppstå.

Komplett med domännamn

Ett bra webbhotell måste erbjuda alla de här delarna. Gärna paketerade på ett enkelt och logiskt sätt så du slipper betala för sådant du inte behöver. Självklart ska det också gå att registrera din domän på samma ställe. Eller dina domäner, för det är ofta smart att registrera flera på samma gång av säkerhetsskäl. Kanske vill du ha ett utan svenska bokstäver och ett med. Eller ett med toppdomän SE och ett annat med toppdomän EU om du har kunder både i Sverige och hela EU.

Välj webbhotell med omsorg

https   blogs images.forbes.com allbusiness files 2019 05 website development 300x200 - Webbhotell för din egen domän

Första gången du väljer webbhotell kanske det handlar om att det ska vara så billigt som möjligt och väldigt enkelt att hantera. Men ganska snart brukar behoven öka, du behöver en egen domänadress för marknadsföringens skull och du behöver förstås också en mejladress som är kopplad till din domänadress så allt hänger ihop. Det ser proffsigare ut. Kolla gärna också att webbhotellet har en bra support, det är guld värt när något problem uppstår.